Magyarország Airsoft Közössége
DOGTAG.HU
Belépés / Regisztráció
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Belépés / Regisztráció
 
 

Játéknaptár

Piac ajánló

11.000 Ft
Nyírbéltek

Top támogatók... Köszönjük!


Persistent

bikerlacee

Zsolt13
4.
mocsar
5.
Szpeter
6.
Czaboo
7.
Safi
8.
Achmed
9.
NT
10.
LeviT

Csapat ajánló

Jing Gong AuU4G - A feltörekvő dzsunkaharcos bullpup Steyer Aug

 
Beküldte


Achmed

Az utóbbi pár évben a kínai gyártók eléggé komolyan ráfeküdtek termékeik minőségének növelésére, vagy legalább számunkra erős közepes kategóriát megcélozni. A G36 széria külsőségben mind belsőségben mutatott javulása után az AUG következett. 
Hála istennek, a kommunista kapitalizmusnak, vagy valamelyik PR-os munkatársnak, elfelejtették a polisztirol csomagolást, és helyette kaptunk egy kellemesen kemény polifoam belsőséget, igényes külső csomagolással.
A csomag tartalma a szokásos, replika, egy polírozós tár (higcap), dzsunkatöltő, tisztító pálca, 8.4 es kiscellás 1200mAh NiMH akksi, narancskupak.

A replika meglepő módon orrnehéz, cserébe az előagy alumínium, a többi része a fémes részeknek spiáter, a csövet kivéve.
Ami nagy előrelépés, az a test anyaga, és kidolgozása, ugyan még mindig kopogós, viszont kevésbé lötyögős az illesztés, és a kezemben egyáltalán nem recsegett-ropogott mint ahogy azt az elődje tette.
A műanyag textúrája kifejezetten kényelmes, és kellemes.

Sajnos nem minden gyerekbetegségét javították meg, kifejezetten idegesítő dolgok is akadnak, amik bár csak külcsínben ejtenek csorbát, de akkor is nagyon zavaró tud lenni. Az egyik ilyen pont a felhúzókar valami iszonyat gyenge anyagból van, érzésre is óvatosan akarja az ember kezelni, mert félti, hogy simán letöri.A másik ilyen elem a csőrögzítő. Ez úgy tört le, hogy a polifoamba beleakadt, és lepattant. Számomra érthetetlen, hogy miért spiáterből készítik ezt az elemet. Külön kiemelném az előagy öntési hibáját, a spiáter elemen, az egy durva sorja, nem pedig egy repedés.

Belsőséggel sokkal szebben, jobban áll, mint az elődje, itt is látszik a kapitalista versenyszellem általi fejlődés.
Ami elsőre szembetűnő, az hogy fekete lakkfestést kapott a GB, fekete műanyagelemekre változtatták a tűzkapcsoló elemeit, rézvezetékéles kapott, nagyobb 4/5 henger és fém csúszócsapágyak kerültek bele! Első ránézésre sokkal igényesebb, minőségibb hatást kelt. A motor maga nem egy nagy durranás, sajnos nem a "kékseggű" nagy nyomatékút helyezték bele, csak egy átlagos alapmotort.A belbecs majdnem átlagosnak mondható, bár érdekesség is van benne. Hézagolás, kenés szokásos kínai minőség. Rugó picit erősnek érződik, lineáris M110-120 közötti. Piros pont a delayerért, illetve a fém rugóvezetőért.Nos, ráadásul az utóbbi vicces darab is, ugyan nincs csapágyazva, de szabadon forog. A tőelem magába rejt egy menetet, illetve egy imbuszcsavart, amivel a rugó feszességét lehet állítani.Hengerfej kettős tömítést kapott és ebben gyárilag jók is voltak a gyűrűk, a fék is kellemes és a nózicső sem lötyög, szigetel.


AOE, hát igen...

A henger persze a gyári fegyvernél szép maszatos és karistolt.

De a polírgép megoldja!
Sajnos irdalatlan mennyiségű kenőanyagot lehet ebben a replikában találni, gyakorlatilag az egész levegős rendszere úszott benne.

Gyári nózi rettentően ereszt, érdemes egyből lecserélni ó-gyűrűsre.
Hoprendszere a régi elvű,  természetesen kenőanyag fűrdetést ez sem úszta meg ezt is szét kell pakolni, kitakarítani.

Gyárilag 1J azaz 330 FPS környékére van belőve, ezt a rossz nózival 328-320 közötti ingadozással teljesíti is, a lőképe kellemesnek mondható, kitakarított, kiszárított gumival 40-45 méteren 10/10 található vele a mellalak 0.25-ös BB-vel.

Véleményen szerint egész kellemesre sikerült replika, ár-érték arányban, a gyári hibák kijavítása után. Akiknek tetszenek a bullpup replikák, és nem zavaró az orrnehézség, azoknak kellemes élményt nyújthat.


Csevegő

 

 
© 2015 - 2024 powered by TRONIX webdesign