Magyarország Airsoft Közössége
DOGTAG.HU
Belépés / Regisztráció
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Belépés / Regisztráció
 
 

Játéknaptár

Piac ajánló

30.000 Ft
Hejőkeresztúr

Legutóbbi támogatók... Köszönjük!

1.
LeviT
2.
NT
3.
Persistent
4.
warhogs
5.
Czaboo
6.
Zsolt13
7.
Breuer
8.
Dzu
9.
Achmed
10.
BadBoy

Pálya ajánló

Debrecen


Eastland

résztvevők / jelentkezés
 

Szervező

Szervező csapat:
Spectre Airsoft Sportegyesület

Főszervező:
Dudu

Játék ideje

Kapunyitás: 2024.07.20. 08:00
Kezdés: 2024.07.20. 10:30
Befejezés: 2024.07.20. 16:30

Részvételi díj

4.000 HUF

Helyszín

Miskolc / Csengős DIGÉP Ágyú belövőCím:
Miskolc

GPS koordináták:
48.05566, 20.70102

ELŐSZÓ

Az Eastland a Wasteland spinoff folytatása a játéksorozatnak. A szellemi kitalálója Vity0, lehetőséget biztosított számunkra, hogy folytassuk a kalandozást a Wastelanden. A játékmeneten változtattunk itt-ott, de igyekeztünk meghagyni a Wasteland játékok hangulatát. Fontos számunkra ez a játéksorozat, rengeteg jó emlékünk és élményünk van az előző epizódokról így igyekszünk ezt átadni minden régi motorosnak és új wastelandernek.

EASTLAND

Az Eastland játék jellegét tekintve egy minden raj-minden raj ellen alapú, “túlélő” túrajáték, mindenféle okos-ügyes extrával és társasjátékokat idéző elemekkel meg egy nagy rakás humorral. A 3-5 fős csapatok minimális felszereléssel indulnak és a játék során ezt fejleszthetik, miközben a nukleáris háború által átrendezett világban a mindennapi túlélésért küzdenek önmagukkal, az elemekkel és az ellenséges csapatokkal.
Fontos, hogy ez egy nem katonai ruhás játék, tehát minimum civil, ajánlottan pedig viccesebbnél-viccesebb posztapokaliptikus világokat idéző ruházatban várjuk a játákosokat. Elég sokat fogtok gyalogolni és ingázni a pályán, erre is érdemes készülni. Mindenképpen olvassátok el tiszességgel a kiírást, hogy ne a játák napján derüljön ki valami.

Szeretnénk felhívni azoknak a játékosoknak a figyelmét akiknek az Eastland lenne az első airsoft rendezvénye, hogy NE ez legyen. Kérjük első alkalommal látogassatok el egy Train the brain and pull the trigger - Gyakorló játékunkra ahol megismerhetitek az alapokat amire szükségetek lesz ezen a játékon.

Július 15. hétfőig ha nincs meg a minimum 8 db regisztrált 3-5 fős csapat akkor gyakorló játékot tartunk a rendezvény helyett. Maximum 15 db 3-5 fős csapatot fogunk engedni a játékon!

A játékra hozz magaddal kényelmes hosszú ruházatot; olyan lábbelit ami védi a bokádat; ennivalót és folyadékot; nyáron kullancs/szúnyogriasztót; készpénzt, hiszen a belépőt csak így tudod rendezni és a legfontosabb a sportszerű viselkedés.

Ajánlott, hogy rendelkezz: karórával amivel tudod mérni a kivérzési időt; rádióval, hogy tudj kommunikálni a társaiddal illetve a szervezőkkel ha szükséges (Mi a Baofeng UV-5R és UV-82 típusokat használjuk). 

Ha Dogtag-en a profilodnál ez szerepel, “Eddig 1 feljelentkezett játékon nem jelent meg az utóbbi egy évben!” ezt egyszeri mulasztásnak fogjuk tekinteni. Két alkalom esetén a helyszíni regisztráció folyamán a játék belépőjén túl további 1000 Ft-ot vagy köteles megfizetni. Három alkalom esetén pedig automatikusan el fogjuk utasítani a regisztrációdat a rendezvényeinkre. Ha más szervezőnél nem jelentél meg azt is figyelembe fogjuk venni. A rendezvényeink után írásban tájékoztatni fogjuk azokat a játékosokat akik nem vették a fáradtságot a regisztrációjuk lemondására.

ALAPVETŐ ELVÁRÁSAINK

Ez a játék sosem lesz olyan, mint amilyennek elképzeltük, ha ti, mint játékosok nem feleltek meg az alapvető elvárásainknak ill. nem tesztek meg mindent lehetőségeitekhez mérten, hogy hozzájáruljatok a játék hangulatához! Részletekért lásd a játékszabályokat!

JÁTÉKTÉR

Molinó térképet biztosítunk minden csapat számára, illetve a Skálánál nagy térkép is megtalálható. A játék térrel kapcsolatos egyéb információkat, például: pálya megközelítése, korlátozások, hálózati elérhetőség, adottságait a helyszínnél találjátok.

SKÁLA, A KÖZPONTI HELYSZÍN

A Skála, a Keleti földek fontos kereskedelmi és kulturális csomópontja, a puszták megfáradt harcosai gyakran töltenek itt el hosszabb-rövidebb időt, hogy információt szerezzenek, felhajtsanak néhány Bombit, vagy Trauma szódát és eladják a pusztában talált értékeiket.

OFFZONE-nak minősül a jól láthatóan, szalaggal megjelölt terület a Skála körül. Itt tudtok lepakolni a játék idejére illetve visszaállni és tárazni. A szalaggal jelölt területeken belül tilos a rablás, próbalövés, fegyver belövés, tűzharcot kezdeményezni illetve átsétálni tűzharc közben. A Skálánál minden játékos köteles a replikáját kitárazni. A Skála területére érkező és induló csapatok nem kezdeményezhetnek egymással tűzharcot. Sérült csapattárs a sérült mozgásának megfelelően bemehet a védett területre, de a csapat bejutott emberei nem mehetnek ki. Ha másik csapat érkezik, ne tartsátok fel őket. A Skála személyzete és szolgáltatásai:

KOCSMÁROS: Ő üzemelteti az utolsó helyet a földön, ahol még le tudsz gurítani egy valamit, vagy bármit de az se kizárt, hogy még az íze is jó lesz. A Kocsmárost keresd….

 • ha fejleszteni szeretnél: mindent amire szükséged lehet az Eastlanden itt megtalálod.
 • ha biztonságban akarod tudni az értékeidet: a régió legbiztosabb? vagy inkább az utolsó páncélterme itt található, kérdés, hogy megéri-e? napi egy kupak a tárolási díj, az értékkel rendelkező kártyákat kupak érték alapján tartjuk számon.
 • ha túl akarsz élni egy napot: minden nap végén szükséges leadni minden erőforrásból egyet, ez a túlélési folyamat vége. Ha ez megvan a csapat véletlenszerűen kap egy hatás kártyát ami a következő napon lesz aktív a teljes csapatra illetve egy kis mennyiségű kupakot amit szabadon felhasználhat.
 • ha szeretnél pár plusz kupakot:
 • a kocsma raktárában sosincs elég eladnivaló, kérj egy kulcsot, hozz el valami spécit és markoljátok fel a kupakokat érte. (szükséges kártya: gázálarc) Jutalom: 4 kupak
 • dupla vagy semmi: a kocsmárosnak van egy privát lerakata, hozd el a csomagot neki és jár a jutalom, de vajon mi van benne? Lehet érdemes megnézni… csak a Kocsmáros meg ne tudja, haragtartó ember, bár egy nap után már semmire sem emlékszik. (szükséges kártya: belépőkártya) Jutalom: 4 kupak

TÖRZSI SÁMÁN: Az ősi hagyományok szerint, a helyi növényekből készített varázs és gyógyitalok mestere. Különböző megbízásokat lehet nála felvenni illetve rontás levételben is tud segíteni:

 • Rontáslevétel: negatív hatás kártyát tudja semlegesíteni kupakért cserébe, de a Sámánnak ez sok erejébe telik, 3 nap mire kipiheni (csapatonként). Ár: 2 kupak
 • Zarándoklat: kísérjétek el a Sámánt szent zarándoklatára. Útközben a szellemek vezetik, ők szabják meg ki barát és ki ellenség?! Sikeres teljesítés esetén kupak ütheti a markotokat. Ha sikerül egy csapattal békét kötni ők is kapnak egy kis alamizsnát. Jutalom: 4 kupak, minden békekötés esetén +1 kupak.
 • A nap három útja: a Sámánnak vannak titkos lelőhelyei ahol egy spéci italhoz szükséges növényeket lehet megtalálni. Jussatok el, szerezzétek meg a növényeket és elkészít nektek belőle valamit ami hasznos lesz az Eastlanden. (szükséges kártya: sugárvédelmi ruha) Jutalom: epic kártya

Küldetésekre az általános megkötés, hogy egy nap maximum csak egyet lehet teljesíteni, hasonló mechanika van itt is mint a pontoknál, küldetést akkor ismételhetsz meg ha túléltél öt napot az Eastlandet.

JÁTÉKMENET ÉS ÁLTALÁNOS JÁTÉKSZABÁLYOK

TÚLÉLÉS AZ EASTLANDEN

Egy nap túléléséhez csak pár egyszerű lépést kell tenni:

 • szerezzetek alapanyagokat, mindegyikből egyet (víz, kaja, gyógyszer). Nincs kötelező sorrend, a lényeg, hogy meglegyen mindhárom alapanyagból egy darab.
 • a három alapanyagot adjátok le a kocsmárosnak, cserébe húzhattok egy hatáskártyát ami a következő napon végig hatással lesz rátok és kaptok három kupakot. Költsétek el, fejlesszetek vagy tegyétek be a széfbe ez már rátok van bízva.
 • Kezdődhet a következő nap!

NEVESÍTETT HELYSZÍNEK

3 fajta nevesített helyszínt alakítottunk ki. Szabadon választható sorrendben lehet őket bejárni, de egy pontra addig nem mehetsz vissza ismét, amíg az összes többi pontot be nem jártad egyszer! A helyszínek neve alatti jelölések (víz, kaja, gyógyszer, kacat) azt jelentik, hogy az adott helyszínen mindenképp van az adott erőforrásból. A kirakott kártyapakliból kell egy lapot húzni.

 • Alapanyag pontok: 15 db ilyen pont van kialakítva, öt csoportban a terület (kaja, víz, gyógyszer)
 • Szeméttelep: 5 db ilyen pont van kialakítva, elszórtan a területen, naponta csak egyet tudtok meglátogatni.
 • Speciális szobák és zónák:  6 db ilyen pont van kialakítva, elszórtan a területen. Kérdőjellel jelölt lokációk, speciális kártyák segítségével tudtok majd ide bejutni (kártyát húzni). A bejutás módját az adott helyszíneken olvashatjátok, esetleg érdeklődjetek a kocsmában vagy hallgassátok az AKTÍV! rádiót.

CSAPATKÁRTYA

Minden csapat a térkép mellé kapni fog egy ilyet is (természetesen molinó ez is). Ennek egyszerű célja van, a napi haladást tudjátok rajta vezetni. Jelölni kell rajta a kifosztott pontokat, illetve a teljesített küldetéseket. Ha betelt semmi pánik! A Kocsmárostól kérjetek újat!

KÁRTYÁK ÉS KÁRTYATARTÓ

A kártyalap egy névjegykártya méretű laminált lap, amelyen mindig rajta van, hogy mire jó illetve a kereskedelmi értéke ha van. Kártyalapot nevesített helyszíneken fogsz tudni húzni illetve a kocsmában kereskedés útján szerezni. Azok a kártyák amiknek nincs értéke azok nem rabolhatóak, ezek a játékmenetet és feladatokat mozgatnak. Amelyik kártyának van értéke (jobb felső sarokban egy szám) azok szabadon rabolhatóak. Alkalmanként egy darab, fejleszthető.

 • A piros-zöld színű kártyák a HATÁS kártyák ezeket a napok teljesítésekor kapjátok meg a Kocsmárostól. Amíg tart a hatása a csapatnál van.
 • A kék színű kártyák a TÁRGY kártyák, ide tartoznak az alapanyagok ami a napi túléléshez szükségesek, a kulcskártyák amik küldetésekhez illetve az egyéb értékes kacat kártyák amiket el tudsz adni a kocsmában.
 • A szürke színű kártyák a FEJLESZTÉS kártyák, a csapat fejlesztéseit követik nyomon: a Kocsmában találtok majd pontos árlistát.

Táska/Kártyatartó: A táska a raj fejlődésének a követésére szolgál. Fejlesztéseket a Kocsmárostól tudjátok megvásárolni, kupakokért. A rajnál korlátozott mennyiségű kártya lehet, ez kezdetben maximum 8 darab. Bővítés vásárolható a Kocsmárostól, két hely, két kupak.

FIZETŐESZKÖZ VAGYIS A KUPAKOK

Az Eastland fizetőeszköze, fejlesztések vásárlására használhatjuk fel első sorban. Többféleképpen tudtok szerezni, minden túlélt nap végén jutalom jár, kacat kártyákat be lehet váltani a kocsmában, rabolhattok más csapatoktól illetve küldetésekért is szerezhetünk plusz kupakokat. Megbízásokat a Skálában tudtok felvenni. Rabláskor maximum 1 db kupak rabolható, ez fejlesztéssel duplázható.

M30 KARAVÁN

hamarosan

RADIOAKTÍV VIHAR

A játék során, véletlenszerű időpontokban nagyon erős radioaktív vihar csap le a területre. A vihar kétféleképpen élhető túl, ha van sugárvédelmi ruhátok vagy nevesített helyszín közvetlen közelében tartózkodtok adott időpontra. A vihar kezdetét és végét jelezni fogjuk rádión (csatorna: 1 és 8) illetve a szirénával is.

RÁDIÓ AKTÍV!

A Rádió AKTÍV! egy, az 1-es csatornán üzemelő rádióadó, hírek, interjúk, legendák, reklám és humor.

TÚLÉLŐ CSAPATOK FELÉPÍTÉSE ÉS DRESSZKÓD

Csapatok létszáma: minimum 3 fős és maximum 5 fős lehet. A túlélőknek együtt kell mozognia. Ha a csapat tagjai szétszakadnak, a leghamarabb rendezni kell a soraikat. Szétszakadt csapattal nem fog szóbállni a Kocsmáros és a Sámán, nem fognak feladatokat kiadni és kifizetni. A játék során a csapatok nem foghatnak össze egymással, de egyéb lehetőségek (pl.: tűzharc nélkül továbbállni) vannak a játékban. Minden csapatnak rendelkeznie kell egy működő PMR rádióval. Egy csapaton belül maximum egy mesterlövész, egy DMR és egy géppuska replika lehet. Minden csapatnak kiosztásra kerül egy kezdő csomag, ami a következőket tartalmazza:

 • Kártyatartó és erszény. Előbbi a kártyák, utóbbi a kupakok tárolására szolgál.
 • Érszorító és postásgumik a gyógyításhoz. Bárkinél lehet, bármikor lehet cserélgetni egymás között, érdemes szétosztani.
 • Térkép, csapatkártya és filctoll. Jelölve van minden pont.

A kezdő csomagot illetve a játék közben kiadott kellékeket a játék végén kérjük a Skálában leadni! Ezek nem rabolhatóak.

Dresszkód: Ez egy posztapokaliptikus játék. Minimum vagy felül vagy alul civil ruhadarabot kell viselnetek! Mindenkit arra szeretnénk kérni és ösztönözni, hogy legyetek kreatívak, hagyjátok otthon a csilli-villi cuccokat, húzzátok fel az Adidas mackófelsőt és a gumicsizmát. Egy kopott hátizsák és MZ bukósisak többet dob a játék és saját magatok hangulatán is, mint bármilyen geardo, a sztoritől idegen kiegészítő. Lásd a fotókat a Wasteland Airsoft Facebook oldalán!

Csapatok regisztrációja: kérjük válasszatok magatoknak egy vicces-világvégés rajnevet és írjátok meg, hogy ki az a minimum 3, maximum 5 fő, aki a rajban lesz. Ne hagyd, hogy MR. RANDOM generáljon nektek azonosítót! Ha egyedül vagy másodmagaddal jössz, akkor kérlek regisztrációnál a "csapatot keresek" oldalra regisztrálj. A csapat minden tagjának kötelező a regisztráció!

MENETREND

Parkolás és regisztráció, a játéktéren kívül, a bevezető úton lehet parkolni illetve az út melletti épületnél található az elig/kronó/reg.

Kapunyitás ~8:00.

 • Első lépés az eligazítás, rövid tájékoztatás a biztonsági szabályokról illetve a fontosabb változásokról. Ha elkezdődött egy eligazítás, kérjük türelmesen várd meg a következő kezdetét. Folyamatban lévő eligazításra becsatlakozni nem lehet.
 • Második lépés a felelősségvállalási nyilatkozat kitöltése, személyi igazolvány/vezetői engedély/útlevél legyen nálatok. Itt találhatjátok meg az ÁSZF (Általános Szerződési Feltételek), illetve a GDPR (Adatvédelmi és Adatbiztonsági Szabályzat) dokumentumokat. Kitöltött és aláírt dokumentummal kell majd menni a kronózáshoz.
 • Harmadik lépés a replikák bemérése, vagyis a kronó. Joule mérést alkalmazunk. Minden replika mérésköteles amit használni fogtok a rendezvény ideje alatt. Működőképes állapotban és a replikához tartozó egy üres tárral jelenjetek meg.
 • Negyedik lépés a helyszíni regisztráció, itt le kell adni a kitöltött és a kronómester által lepecsételt felelősségvállalási nyilatkozatot majd kifizetni a belépőt.
 • Fenntartjuk a jogot ha valaki nem tartja be a folyamatainkat, nem tud kulturáltan viselkedni azt figyelmeztetés nélkül hazaküldjük!

Gyülekező ~ 10:00, felkészülés a játék indítására, utolsó simítások.

Játék kezdete ~ 10:30, nem lesz szünetekkel megszakítva a játékmenet. Pihenés, étkezés a Skálában fog történni. Amire szükségetek lesz a nap folyamán azt a Skálába kezdés előtt vigyétek be. Indítástól számítva 10 percig TILOS tűzharcot kezdeményezni.

Játék vége ~ 16:30, játék lefújása után publikus brainstorming, személyesen adhattok visszajelzést a játékkal kapcsolatban.

REPLIKA KATEGÓRIÁK, MÉRÉSHATÁROK

Karabély/Assault: használható legnehezebb BB: 0,32g, mérésre használt BB: 0,32g, méréshatár: 1,5 Joule (400fps), korlátozások: 10 méteren belül nincs sorozat/burst/binary.

Támogató lövész (DMR): használható legnehezebb BB: 0,40g, mérésre használt BB: 0,40g, méréshatár: 2,2 Joule (500fps), korlátozások: 20 méteren belül lövést leadni tilos, nincs sorozat, burst, binary, maximum 3 BB lehet a levegőben illetve nincs hosszmegkötés a replikára, kötelező másodlagos replika ami a Karabély/Assault kategóriának megfelel!

Mesterlövész (Sniper): használható legnehezebb BB: 0,50g, mérésre használt BB: 0,48g, méréshatár: 3,3 Joule (600fps), korlátozások: 20 méteren belül lövést leadni tilos, nincs sorozat, burst, binary, nincs hosszmegkötés a replikára, kötelező másodlagos replika ami a Karabély/Assault kategóriának megfelel!

A mérésre mi biztosítjuk a megfelelő tömegű BB-t. Ha valaki nem elégedett az első mérések eredményével másik kronóval kérhet új mérést ez esetben a kisebb értéket vesszük alapul és kerül rögzítésre. A mérések megkérdőjelezése, "otthon nem ennyit mértem, stb..." kommenteket tartsuk meg magunknak.

Karabély kategóriárig (0,32g-ig) KÖTELEZŐ a bio BB használata, felette engedélyezettek a normál BB-k is. Üveg/fém/egyéb egzotikus BB-k használata TILTOTT!

BIZTONSÁGI SZABÁLYOK

Szemvédőt a pálya teljes területén, az esemény teljes időtartama alatt, minden játékosnak és a játékterület közelében tartózkodóknak viselnie kell!

A szervezőket azonnal értesíteni illetve a játékot fel kell függeszteni ha egy személy védőfelszerelés nélkül a pályán tartózkodik vagy ellátást igénylő sérülés történik. Amennyiben a “játék állj” kifejezés hallatszik, az összes játékos köteles minden tűzharcot beszüntetni, illetve a replikáját biztosítani, míg a szervezők a játék folytatására jelet nem adnak.

Másik játékost inzultálni, fenyegetni vagy obszcén megjegyzésekkel illetni Tilos!

A játék végén minden résztvevő köteles a tárakat kivenni és üresre lőni az összes replikáját. A tár eltávolítása után a csőben lövedék maradhat, a teljes ürítéshez adjunk le biztonságos irányba legalább 2-3 lövést!

Maximum ~5-10 db BB sorozatlövés engedélyezett, mely kiváltását követően a sorozatot meg kell szakítani, kivételt képeznek ez alól a szabály alól a tényleges géppuskák replikái. A teljes területen 10 méteren belül csak és kizárólag egyes lövés adható le illetve épületen belül csak és kizárólag egyes lövés engedélyezett, AEP-re is ez érvényes.

Csak célzott lövést szabad leadni! A4-es méretnél kisebb ablakon, nyílásokon kilőni illetve fedezék mögül kitartott, ablakon-ajtónyíláson át bedugott fegyverrel, VAKTÁBAN TÜZELNI TILOS ÉS BALESETVESZÉLYES! Kiállt játékosra, csapattársra, megkülönböztető jelzést viselő személyre lőni TILOS!

Használható gránátok: BB szóró, gumikupakos ThunderB, hanggránátok 100 dB-ig, illetve bármilyen gránát kinézetű dummy. Egyéb pirotechnika, gránát bemutatása a szervezőknek, és velük való engedélyeztetése kötelező. Gránát találatok gyógyíthatóak.

Füstgránátok csak nyílt területen használhatóak, a gránát elműködését minden esetben meg kell várni. Házi készítésű füstgránátok nem használhatóak.

Gránátdobás menete: kibiztosít majd hangos “gránát” kiáltás, ezután gránátdobás derékmagasság alatt. Lehetőség van a gránátot ablakon keresztül beejteni. Amennyiben a gránát dobást nem előzi meg kiáltás esetleg gránát besül vagy csak dummy akkor a találat érvénytelen. Minden kézigránát nyílt terepen, illetve szobába bedobva 5 méter sugarú körben talál, kivéve épített fedezék mögött.

40mm-es gránátvető esetében BB-találatnak kell lennie, egyéb megkötésünk nincs rá.

Alkalmas szituációkban az ellenfél “késelhető”, kizárólag a szervező által engedélyezett gumikés használatával történhet. Fontos, hogy ne legyen túl merev/éles, ne lehessen sérült okozni vele. A játékos csendben jelezze a késelés tényét az ellenfélnek. Késelést leszámítva az ellenfelek nem kerülhetnek fizikai kontaktusba egymással! Késelt játékos NEM GYÓGYÍTHATÓ, mehet a visszaálló pontra.

Ha egy játékos biztonságtechnikai szabályt szeg, azt szankcionálni fogjuk. Illetve a szabályok nem tudása vagy nem megfelelő tudása nem mentesít a betartásuk alól.

KERETSZABÁLYOK

A keret szabályokról és a játékmenetről  a helyszínen külön eligazítást nem tartunk. Lesznek kihelyezve információs pontok a Skálában ott tudtok tájékozódni.  Kérjük figyelmesen olvassátok át ha kérdésetek merülne fel keressetek minket. Minden egyéb esetben a MASZ2015 a mérvadó.

Másodlagos/géppuska/mesterlövész replikákhoz nincs tár típus korlátozás, a többi replikánál csak Mid/Low/RealCap tár használható. Tárazható BB mennyisége illetve egyéb tármegkötések:

 • AR, SMG replikákhoz induló 100 bb, fejleszthető 400bb-ig.
 • DMR replikákhoz induló 50 bb, fejleszthető 200bb-ig.
 • Sniper replikákhoz induló 20 bb, fejleszthető 60bb-ig.
 • LMG replikáknál induló 500 bb, fejleszthető 1 rakaszig.
 • Pisztolynál két tár a megengedett egész napra (SMG kit nem használható).
 • Sörétesre nincs korlátozás.

Tárakra általános megkötés, hogy több tárba is betölthetik a BB-t. Tárazni kizárólag a Skálában lehetséges.

Lehetőség van az ellenfelet megadásra felszólítani, vagyis “dobatni”. A dobatást kizárólag hátulról vagy oldalról szabad, a felszólításnak hangosnak, egyértelműnek kell lennie (pl.: "Dobd el!", "Kezeket fel!"), 5m-en belül és maximum 2 főt.

Találat: A játékos testét, ruházatát, felszerelését, illetve a fegyver bármely részét érő lövés találatnak számít. Csapattárs kilövése, illetve a fedezéken, tereptárgyon, növényzeten keresztül érkező lövedék is találatnak számít. Visszapattanó lövés viszont nem találat! Az A4-es szabály itt nem érvényes, kisebb résen keresztül kapott lövés is találat. Visszapattanó lövés viszont nem találat! Ha két játékos kevesebb mint egy másodpercen belül ér el találatot egymáson, mindketten álljanak ki, összelövés CSAK SZEMBŐL, a "ráfordulva" leadott találatot nem kell megadni!

A találatot kapott játékos AZONNAL beszünteti a küzdelmet és hangos, lehetőleg többszöri “MEGVOLT” kiáltással jelzi a találatot illetve ezzel párhuzamosan a lehető legrövidebb idő alatt előveszi a NARANCSSÁRGA TALÁLATJELZŐJÉT és azt felveszi! Találat jelzése után a játékos NEM ADHAT ÁT SEMMILYEN INFORMÁCIÓT (mutogatással sem!) a még játékban lévőknek! Legfeljebb a találat tényét, saját kiesését erősítheti meg!  A találatot kapott játékos ha keresztezi a tűzvonalat vagy ellátás ideje alatt további találatokat kap azon ne lepődjön meg, ebből konfliktust generálni TILOS.

Találat után amíg védtelen vagy, odalépnek hozzád, melléd lőnek vagy megkéselnek és hangos felszólítással közlik: KIVÉGEZTELEK. Kivégzett játékos nem gyógyítható, mehet a visszaálló pontra. Élő játékos késelése esetén autómatikusan kivégzett játékosnak fog számítani.

Találat esetén kúszhatsz/mászhatsz, hogy egy biztonságos fedezékben lássanak el, DE maximum 1 percig mozoghat a játékos találat után. Társad kihúzhat/vonszolhat, erre nincs időlimit. A vonszolás, a kúszás és ha a gyógyító visszalő az minden esetben megszakítja a gyógyítást. Ha megszakad a gyógyítás akkor utána újra kell kezdeni az ellátási idő leszámolását. Ha nem vagy hajlandó kúszni/mászni akkor tyúklépésben vagyis úgy kell lépegetni, hogy az egyik lábad sarkát a másik lábad lábujjai elé helyezed.

Minden játékosnak 10 perc a kivérzési idő. Táskát/erszényt cipelő játékost ha kilövik és letelt a kivérzési idő vagy kirabolták akkor a teljes csapatnak azonnal mennie kell visszaállni. A csapat többi tagjánál ha letelik a kivérzési idő akkor még nincs vége a játéknak. Taktikai visszaállásra akkor van lehetőség ha a csapatnál nincs semmi rabolható (pl.: nincs értékkel rendelkező kártya és kupak) minden egyéb esetben a 10 percet meg kell várni!

Rablásnál kérjük fokozottan törekedjetek a fair playre, rablás esetén ne keressétek a kiskapukat, hogy hogy úszhatjuk meg. Kilőtt játékostól, kivérzési idő alatt lehet rabolni. Ha megkérdezik, hogy van-e nálad bármi rabolható köteles vagy megmutatni és átadni! A játékban rabolhatóak az értékkel rendelkező kártyák (jobb felső sarokban van egy szám) illetve a kupakok. Kezdetben maximum egy kártya és egy kupak rabolható, ez fejlesztéssel duplázható. Rablás esetén a teljes csapatnak mennie kell visszaállni a rablás befejezése után. Táskából/erszényből bárki rabolhat, de azt a lehető legrövidebb időn belül el kell juttatni és behelyezni a saját tárolóba. A táskának és az erszénynek egy személynél kell lennie, nem lehet elosztani a csapaton belül. Nincs táska illetve erszény csere, ezek nem rabolhatóak. A Skálában nem lehetséges a rablás.

Mindenki gyógyíthat mindenkit. Társad felhelyezi az érszorítót, feszesrehúzza illetve felrak a csuklódra egy postásgumit, gyógyulási idő kezdetben 60 másodperc, ezt a sérült magának számolja le. A gyógyító közben harcolhat, vagy gyógyíthat más sérült játékost ha van plusz érszorítója. A gyógyítás akkor teljes ha a sérült fél a találatjelzőjét elrakta, csak ezután folytatható a játék. Ha a sérültnél vannak az ellátáshoz szükséges tárgyak, el lehet tőle venni és ellátni, ezek nem rabolhatóak. Ha letelt a kivérzési idő akkor dupla gyógyítási időt leszámolva vissza tudnak hozni a játékba, EZ A KIEGÉSZÍTÉS a táskát/erszényt cipelő játékosra NEM ÉRVÉNYES! Késelt/kivégzett játékos nem gyógyítható.

Visszaállásra csak a Skálában van lehetőség. Csapat visszaálláskor a nála lévő kártyákat és kupakokat ha nem rabolják el az továbbra is az ő birtokukban marad. Visszaállás esetén a felvett feladatok nem szakadnak meg, folytathatóak. Győztes csapat nem vehet át feladatot! Aki felvette annak kell teljesítenie!

Csapatmozgás: túlélőknek együtt kell mozognia. Ha a csapat tagjai szétszakadnak, a leghamarabb rendezni kell a soraikat. Szétszakadt csapattal nem fog szóbállni a Kocsmáros és a Sámán, nem fognak feladatokat kiadni és kifizetni. A játék során a csapatok nem foghatnak össze egymással, de egyéb lehetőségek (pl.: tűzharc nélkül továbbállni) vannak a játékban.

A játék indítása után 10 percig tűzszünet van a csapatok között, ez idő alatt el lehet indulni.

Csatornakiosztás: A Rádió AKTÍV! egy, az 1-es csatornán üzemelő rádióadó, hírek, interjúk, legendák, reklám és humor. 8-as csatorna pedig a szervezői. Egyéb csatornák szabadon használhatóak!

BÉRLÉS, SHOP

Replika és teljes felszerelés bérlés: biztosítunk védőfelszerelést (maszk, arcvédő, szemüveg), airsoft replikát (típusa: JG 608 széria, G36c, képek a replikákról) tárakkal, 1200 db lövedéket, gyorstöltőt, replika kezelési oktatást amennyiben szükséges, taktikai mellényt (Chest Rig), találatjelzőt és a játékmenethez szükséges kellékeket.

 • Ár: 5.000 Ft / fő, ebben nincs benne az aktuális játékra a belépő. Lövedék vásárlására lesz lehetőség a helyszínen 400 db / 500 Ft, a bérelt replikákhoz kizárólag az általunk biztosított lövedék használható.
 • Hozz magaddal: kényelmes hosszú ruházatot, olyan cipőt ami védi a bokádat lehetőleg bakancsot, kesztyűt és fejfedőt mert ezeket nem tudjuk biztosítani.
 • Foglalás menete: a regisztráció folyamán komment vagy privát üzenet formájában tudod felénk jelezni a bérlési szándékodat. Egy személy egy bérlést foglalhat mivel minden résztvevő köteles regisztrálni a rendezvényre. Foglalási igényedet legkésőbb a rendezvény előtt egy munkanappal jelezd különben nem fogjuk tudni biztosítani a foglalás tárgyát. A bérlés díját a helyszínen lehet csak fizetni, készpénzben.
 • Lemondás: amennyiben a rendezvény napjáig nem történik meg a foglalás visszamondása, úgy a továbbiakban nem fogunk replika bérlés szolgáltatást nyújtani a foglaló személynek, elég a regisztrációt visszamondani.
 • Replika bérlést elsősorban olyan résztvevőknek biztosítunk a rendezvényen akik már vettek részt airsoft játékon, ismerik az alapokat, már van tapasztalatuk. Első játéknak ez a rendezvény lehet csalódás lenne így első alkalomnak nem ajánljuk.

Felszerelés bérlés: akkumlátor (T-csatlakozós), tár, mellény (Pencott Chest Rig), védőszemüveg, arcvédő bérelhető ezeknek darabját 1.000 Ft áron tudjuk nektek biztosítani, kérjük előzetesen komment vagy privát üzenet formájában jelezzétek felénk.

Shop: a regisztráció folyamán az alábbi termékek érhetőek el, korlátozott mennyiségben (készletekről előzetesen érdemes tájékozódni), napközben már nincs kapacitásunk kiszolgálni az igényeket így kérjük e-szerint készüljetek:

 • BLS Bio BB termékek: 0,25g - 6500 Ft/kg | 0,28g - 7500 Ft/kg* | 0.30g - 8000 Ft/kg | 0.32g - 8000 Ft/kg.
 • InfinityNade termékek: Gumitalp 3-4-5 mm - 1000 Ft/10db | CO patron - 1500 Ft/10 db | Műanyag héj - 9000 Ft/db | Alumínium héj - 14000 Ft/db | Indító - 11000 Ft/db.
 • Egyéb termékek: Narancssárga láthatósági mellény/találatjelző - 2000 Ft/db.

ELÉRHETŐSÉGEINK, PARTNEREINK

Megtalálhatjátok egyesületünket FacebookonInstagrammonYoutubeon illetve az alábbi e-mailes elérhetőségen is felvehetitek velünk a kapcsolatot: spectre.miskolc@gmail.com

DZ Burgers, kézműves burgereikkel egyedi és izgalmas ízélményt biztosítanak rendezvényeken. A DZ Burgerst megtaláljátok Facebookon és Instagrammon.

Daev Paint, egyedi replikafestések esetén Ő az emberetek. A Daev Paint megtalálható Facebookon illetve az alábbi e-mail címen keresztül: pek.david.7@gmail.com

Kewok Tech Airsoft, Airsoft tech blog, Fancy upgrades, Custom guns, Tactical gears, elektromos replikák javítása. Rendezvényeinken megvásárolható Kewok Tech felvarró (2500 Ft/db) és fegyver zsák (4000 Ft/db). Az ezekből befolyt teljes összeget a Kewok Tech Airsoft kapja. A Kewok Tech Airsoft elérhető FacebookonInstagrammon illetve az alábbi e-mail címen keresztül: kewoktech@gmail.com

Breuer's Workshop, No waste, just postapoc stuff...& more! Üdvözöl a Breuer's Workshop! Hagyományőrzés (1980-1990-es évektől napjainkig, a Balkán vonal erős!); Replikák realisztikusabbá tétele; Replikák felületkezelése (barnítás, maratás, s egyéb speciális eljárások); Posztapok replikák, felszerelések s egyéb eszközök gyártása; GBB/GBBR replikák javítása; Alkatrész beszerzés (Közvetlen kontakt a következőkkel: Gunfire,Slong,E&L); Heavy modding: Hegesztés (Védőgázas MIG, acél vagy vas anyagok). A Breuer's Workshop elérhető FacebookonInstagrammon illetve az alábbi e-mail címen keresztül: counteroly@gmail.com

InfinityNade, a kirobbanó sikerekről ők gondoskodnak, a gránátjaikról dióhéjban: az általuk gyártott airsoft gránát héjjal azonnali előnyhöz juthatsz bármilyen Airsoft játékon, legyen az erdős területtől kezdve elhagyatott laktanyákon át CQB arénákig bármi, ez a gránát minden alkalomra jó választás. Az InfinityNadet elérhetitek az alábbi oldalon keresztül: www.infinitynade.com

Résztvevők

Csapatot keresek
Létszám: 1 fő
  Nicknév Csapat Valódi név
(nincs raj megadva)
Joker79
 
Skála személyzete
Létszám: 1 fő
  Nicknév Csapat Valódi név
(nincs raj megadva)
Dudu SPECTRE Dudás István
 
Túlélők
Létszám: 2 fő
  Nicknév Csapat Valódi név
(nincs raj megadva)
Balajtars Borsod Force
Monty Babos András
 
Várólista  
  Nicknév Csapat Valódi név

Globális csevegő

 

 
© 2015 - 2024 powered by TRONIX webdesign