Magyarország Airsoft Közössége
DOGTAG.HU
Belépés / Regisztráció
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Belépés / Regisztráció
 
 

Játéknaptár

Piac ajánló

33.000 Ft
Debrecen

Top támogatók... Köszönjük!


Persistent

bikerlacee

mocsar
4.
Szpeter
5.
Safi
6.
Achmed
7.
Czaboo
8.
Tommie
9.
Zsolt1
10.
AdamFromTheF

Pálya ajánló

Téglás


A helyőrség (The Outpost)

résztvevők / jelentkezés      fotógaléria
 

Szervező

Szervező csapat:
Rabbit Choppers Airsoft Team

Főszervező:
Safi

Játék ideje

Kapunyitás: 2023.09.17. 08:00
Kezdés: 2023.09.17. 09:45
Befejezés: 2023.09.17. 16:00

Várható időjárás

enyhe eső
24 ℃

Részvételi díj

3.000 HUF

Helyszín

R.C. ArénaCím:
Miskolc, Kerpely Antal u.

GPS koordináták:
48.09408, 20.71641

Üdv!

Egy egész napos játékra szeretnénk meghívni Téged a Rabbit Choppers Airsoft Team nevében. A helyszín az R.C.A.T. Új pályája az Aréna, ami a Digép ipari parkban található (Régi pályával szemben lévő utca végén). A pálya egy nagy belső térrel rendelkező épület több szinttel, szobával, és lépcsővel, valamint külső épületekkel és erdős területtel.

Hely:

R.C. ARÉNA

DIGÉP Ipari Park /DIGÉP Industrial Park
Miskolc, Kerpely Antal u., 3533
48.093801, 20.720074

Szervezők:
Safi: 06 70 276 hetvenegy hetvenhét
Valamint a 8-as pmr csatornán leszünk elérhetőek

 

Menetrend:

Kapunyitás: 8:00 (érkezz időben vagy jelezd a késésed)

Chrono: 8:30 (1 üres tárral érkezz )

Eligazítás: 09:15 (menetkészen, játékra készen állva)

Kezdés: ~ 09:45

Vége: ~ 16:00

 

Belépő: 09:00-ig 3000HUF, 09:00 után 4000HUF

Hölgyeknek ingyenes!

 

Kötelező és Javasolt felszerelés:

Kötelező a védőszemüveg használata! Elsősorban az arc vonalához szorosan illeszkedő (szivacs vagy gumiharang) perforált acéllemezes vagy polikarbonát szemüvegek használatát javasoljuk! Nekünk ez a típus vált be: https://www.taiwangun.com/tactical-glasses-goggles/panoramic-ventilated-goggle-clear-olive-pj

Vásárlás után, a használat megkezdése előtt mindig teszteld le egy erősebb replikával a szemüveg tartósságát, egy közelről (max. 1m) a szemüveg lencséjére merőlegesen leadott lövéssel!

Narancssárga találatjelző kendő/sapka megléte kötelező minden Játékosnál!

Ajánlott az arc védelem, valamint térd illetve könyökvédők és bakancs/strapabíró túracipő!

Volt ipari területen lett kialakítva a játéktér, ezért mindenki ügyeljen a saját és játékos társai testi épségére!

Lehetőleg mindenkinél legyen PMR rádió, de egységenként legalább egy rádió megléte fontos!

Lámpa vagy tracer használatával történő torkolattűz imitáció a földalatti és sötét területeken kötelező!


 

Történet:

2006-ban az Amerikai Egyesült Államok hadserege helyőrségeket telepített Észak-Afganisztánba, hogy felvehessék a harcot a felkelőkkel.

Az volt a céljuk, hogy helyi lakosok segítségével megállítsák a fegyverek és tálib harcosok beáramlását Pakisztánból. Ezek közül az egyik a Kamdesh tábor volt, amit egy völgyben állítottak fel a Hindukus-hegységben.

A Kamdeshi csatát követő tanulmány a hadsereg vezetését tette felelőssé a tábor nem megfelelő védelméért. És javasolták, hogy számolják fel az összes nyilvánvalóan védhetetlen helyőrséget.

A 2009. október 3-án tanusított bátorságukért, a 3-61-es bravo század lett az Afganisztáni háború legtöbbször kitüntetett egysége. Daniel Rodriguez-t bronzcsillaggal, míg Andrew Bundermann-t kitüntetett szolgálati kereszttel tüntették ki.

A Keating helyőrségi csata volt 50 év után az első, ahol két élő katonának is odaítélték a becsületérmet.

Játékmenet:

A játék kezdetén a térképen jelölt elfoglalható pontokat (5db.) az Amerikai Hadsereg 10. Hegyi Hadosztálya birtokolja. A támadó Tálib erők fő feladata az elfoglalható pontok többségének megszerzése és minél hosszabb ideig tartó folyamatos birtoklása lesz. A pontokon kihelyezett sakk óráknak a megfelelő oldalra állításával és a megadott időtartam 0-ra való vissza számoltatásával tudják biztosítani az adott pont feletti győzelmüket mely után az adott pont nem foglalható vissza.

A Tálib csapatok támadásával párhuzamosan az amerikai csapatoknak védeni kell a pontokat, a játék elején a kihelyezett órák alapból nekik számolják vissza az időt, viszont ezért nekik hosszabb idő tartamot kell leszámoltatni.


A Harcoló felek:

US Army - 10. Hegyi Hadosztály

Létszám: a Résztvevők 50%-a.

Szerveződés:

Alapvetően 5 fős csapatokba (4 fő lövész + 1 fő medik akit mindkét felkaron extra fehér szalag jelöl, mely szerepet kizárólag a visszaálló ponton cserélhetnek egymás között a csapat tagok), csapatonként min. egy rádió kötelező.

Oldal irányitás és parancsnoki láncolat van érvényben ezen az oldalon, ezt vegyétek figyelembe a jelentkezésnél! Csak abban az esetben engedélyezett a fegyverhasználat, ha fegyver azonosítva van, fegyvertelen személyre lőni szigorúan tilos! Azon katona aki ezt megszegi büntetést kap (börtön, és pontlevonás az oldaltól.)

Dress code: Egységes USA/NATO mintázatú ruha és taktikai mellény, bonnie kalap vagy sisak kötelező! Ghillie ruha használható. Nem használható ezen az oldalon: OD színű öltözet, baseball sapka!

Célok:

  • A Keating Helyőrség területének védelme;
  • A helyi lakosokkal való jó kapcsolat fenntartása;
  • A parancsnokság delegálhat további feladatokat az egységeknek.

Visszaálló pont/ok: A térképen narancssárga körrel jelölt terület.

Medikelés:

Alap esetben minden játékosnak a bal csuklóján van a két gyógyítási lehetőséget jelképező 2db. gumiszalag. A medikelések során a Medik ezt a két szalagot teszi át a játékos jobb csuklójára, melyet ezután 1 percig folyamatosan fognia kell.

A Medik kétszer gyógyíthat mindenkit, ő maga viszont nem gyógyítható, ő az első találat után azonnal a visszaálló ponton éled újra.

Ha egy játékost harmadszorra is eltalálnak (már mindkét medik szalagja a jobb csuklóján van) azonnal a visszaállópontra megy és ott rögtön újraéledhet.

Kivérzési idő 5perc, melyet kötelező kivárni!

 

Tálib harcosok

Létszám: a Résztvevők 50%-a.

Szerveződés:

Az adott küldetés igényeinek megfelelő létszámú csapatokba tömörülve, csapatonként min. egy rádió kötelező.

Dress code: Lehetőleg arab (esetleg polgári) ruházat. Terep színű minták, taktikai mellény, bonnie kalap/sisak/ baseball sapka használata tiltott!

Célok:

  • A Keating Helyőrség elfoglalása, a védők semlegesítése;
  • A Legfőbb Vezér delegálhat további feladatokat az egységeknek.

Visszaálló pont/ok:

Az alap visszaálló pontjuk az tálib térképen piros körrel jelölt terület A HQ-ként szolgáló tábor a másodlagos visszaálló pont (tálib térképen tálib zászlóval jelölve), ennek lokációja a játék elején az amerikai csapat számára nem ismert. Ha ez a HQ támadás alá kerül, akkor a támadás visszaveréséig az alap visszaálló ponton kell visszaállni a kilőtt tálib játékosoknak.

Medikelés:

1x medikelhet mindenki mindenkit, alap esetben minden játékosnak a bal csuklóján van az egy gyógyítási lehetőséget jelképező 1db. gumiszalag. A medikelések során a gyógyítást végző játékos ezt az egy szalagot teszi át a játékos jobb csuklójára, melyet ezután 1 percig folyamatosan fognia kell.

Ha egy játékost másodszorra is eltalálnak, azonnal a visszaállópontra megy és ott rögtön újraéledhet.

Kivérzési idő 5perc, melyet kötelező kivárni!

 

LARP elemek:

Túsz ejtés: A kivérzési idejüket töltő (medikelni kell túsz ejtés előtt), vagy dobatással megadásra kényszerített játékosokat lehetőség van túszul ejteni. A parancsnokságra kísérve max. 5 percig kihallgatható, ez idő alatt legalább egy kérdésre köteles az igazságot válaszolni! Az 5 perc lejárta után a túszul ejtett játékos találatjelző kendővel elvonulhat a saját visszaálló pontjára újraéledni. Ha a túszul ejtett játékos vállalja, váltságdíj vagy fogoly csere követelése céljából hosszabb ideig is fenntartható a ’’túsz’’ státusza.

Motozás: A kivérzési idejüket töltő vagy túszul ejtett játékosokat lehetőség van motozni. A játékos saját felszerelésének bármely eleme nem vehető el tőle, a motozás során azonosított replikákat/kést/gránátot/egyéb tárgyakat csak OFF-olni lehet!

Rádió lehallgatás: Ha a kivérzési idejüket töltő, vagy túszul ejtett játékosok motozása során rádiót találsz, onnantól kezdve, hogy ezt lejelented a parancsnoknak, onnantól kezdve a parancsnok (vagy egy általa kijelölt személy) 30percig lehallgathatja van az ellenfél rádió csatornáit.

 

Találatjelzés

Fegyver találat esetén hangos „FEGYVERTALÁLAT!” kiáltással jelzik a találat tényét, majd amennyiben rendelkeznek másodfegyverrel (gumikés/balta/stb. ilyenkor nem számít), azzal folytatják a küzdelmet (ennél is él a fegyver találat lehetősége), viszont ha nincs másodfegyver, akkor normál találatként kell kezelni a helyzetet.

Normál találat esetén hangos „MEGVOLT!” vagy „HIT-HIT!” kiáltással jelzik a találatot, majd narancsszínű találatjelző kendőt/sapkát tesznek a fejükre. Ezután 5 percük van a „kivérzésig”, azaz ennyi idejük van arra, hogy a saját csapatuk Medic-je gyógyítsa őket. Csak és kizárólag a Medic gyógyíthat, Ő maga viszont nem gyógyítható, neki az első találat is az alap vagy a mobil visszaálló pontra (Orvos) való azonnali visszatéréshez vezet. Ha a kivérzési idő lejárt, akkor az adott Játékos hangos „HALOTT VISSZATÉR A VISSZAÁLLÓRA!” kiáltással jelzi, hogy ő már nem medikelhető és elindul a csapata visszaálló pontjára. A gyógyítás előtt (szükség esetén) a Medik vagy egy másik csapat tag kihúzza a sérültet a tűzvonalból és utána végezheti el a gyógyítást. Amennyiben a Mediket támadás éri a gyógyítási idő lejárta előtt és úgy dönt, hogy viszonozza a tüzet, akkor a fenyegetés (sikeres) elhárítása után újra kell kezdeni a gyógyítási folyamatot.

A baráti tűz is találatnak számít!

Késelés (egy „X”-et rajzolsz az ellenfél testére a gumikéssel/baltával/stb.): Késelés esetén a megkéselt játékos hangos jelzés nélkül felveszi a találatjelző narancssárga kendőt/sapkát és anélkül, hogy a csapatának külön jelezné, azonnal a visszaálló pontra indul. A találatot kapott és kivérzési idejüket töltő játékosok késelés esetén azonnal a visszaállóra vonulnak, ők már nem gyógyíthatóak abban a körben.

 

Tárhasználat/BB limit

Kizárólag Mid/lowcap tárak használata engedélyezett!

Tárazás csak a visszaálló ponton vagy az elfoglalható pontokon engedélyezett!!

Pisztolyok, sotik: nincs lekorlátozva a betárazott BB-k száma.

Rohamfegyverek, SMG-k: táranként max. 50BB, max. 500BB lehet egyszerre betárazva.

Támogató fegyverek: max. egy rakasznyi, vagy más tárrendszerű replikáknál 2500BB lehet betárazva.

A Félautomata DMR és ismétlő mesterlövész replikák esetén a tárankénti BB-k mennyisége ne haladja meg az adott replika éles változatának normál tárjainak kapacitását!

Félautomata/DMR: táranként max. 30BB, max. 150BB lehet egyszerre betárazva, másodfegyver kötelező!

Ismétlő mesterlövész fegyverek: táranként max. 10BB, max. 150BB lehet egyszerre betárazva., másodfegyver kötelező!

Egyszerre egy darab lövedéknél nem lehet több a levegőben félautomata/DMR és ismétlő mesterlövész fegyverek használata közben!

Épületen belül 200fps-alatt mehet a hosszabb (max. 20db. BB) sorozat, illetve 200 és 300fps között engedélyezett a rövid sorozat (max. 5db. BB) is.

Kézigránátok: kézi erővel ejtve, gurítva (nem dobva!) célba juttatott, BB-szóró vagy hanggal/fénnyel jelző eszközök. A BB-gránát lövedéke maximum 1.1 Joule energiával rendelkezhet, a játékost érő lövedék találatnak számít. Hang/fényjelző gránátnak jól észlelhető jelzést kell kibocsájtania, aktiváláskor 5x5m-nél kisebb alapterületű szobában mindenkit találat ért, ennél nagyobb szobában vagy nyílt terepen 5m sugarú körön belül sebez minden ott tartózkodót. Az eszközt KIZÁRÓLAG a tulajdonosa érintheti meg, célba juttatáskor a földön, biztonságos körülmények között kell működésbe lépnie. Gránát találatot nem lehet medikelni, ettől függetlenül a találat után az 5perc kivérzési időt kötelező kivárni!

Pajzs használat: A Pajzsok maximális mérete 1,5m x 1m. Pajzs mellé kizárólag pisztolyt lehet viselni melynek esetleges sorozatlövés funkcióját (<200fps) tilos használni! Fontos: kizárólag célzott lövést lehet leadni a pajzs mögül a pisztolyt kitartva és a célzáshoz minimálisan kihajolva! Dobtár használata tilos a pisztolynál pajzs használat mellett, a max. tárkapacitás 100db. BB!

Pirotechnikai BB-szóró, látászavart okozó gránátok SZIGORÚAN TILTOTTAK! A használat egyéb szabályait (engedélyezett típusok, hányszor vethetők be, stb.) a Játékszervező határozza meg.

Különleges szabályok:

A pályán a MASZ 2015 van érvényben, amelyet az R.C.A.T. saját szabályzata egészít ki. A játékon, mint a játék Szervezői, fenntartjuk a jogot arra, hogy nem megfelelő/etikátlan viselkedés esetén bármelyik résztvevőt kizárhassuk a további játékból! A Játékon mindenki a saját akaratából és felelősségére vegyen részt, a személyes felszerelésben esett kárért a Szervezőket semmilyen felelősség nem terheli!

Öltöző területén nincs lövöldözés, illetve a Replika nem lehet betárazva!

Létrán mászó emberre lőni tilos, csak dobatni lehet!

Halott nem beszél! Ez alól csak abban az esetben térhetnek el, ha a csapattársai keresik rádión, ekkor is csak a annyit erősíthet meg, hogy kiesett a játékból!

A zöld hálóval letakart ablakokon/korlátokon átlövés nincs!

A3-asnál kisebb méretű nyíláson közelről nincs átlövés!

A korlátok, ablakok síkján túlra nem lóghat a replikák csöve, ablakokon/korlátokon ki/áthajolni tilos!

Az épületből kifelé, illetve épületre lövésnél kizárólag egyeslövés engedélyezett!

Szinteken van átlövés.

Épületből ki és befelé csak ajtónyílásokon és ablakokon lehet lőni. Zöld Hálón átlőni tilos!

Piros-fehér jelölő szalagon áthaladni tilos, csak átlőni szabad!

Masz 2015 + Szülői engedély formanyomtatvány: (http://www.softair.hu/airsoft/szabalyzat.html)

 

Résztvevők

Szervező
Létszám: 1 fő
  Nicknév Csapat Valódi név
(nincs raj megadva)
Atlasz16 R.C.A.T. Szászfai Bence
 
Tálib harcosok
Létszám: 27 fő
  Nicknév Csapat Valódi név
(nincs raj megadva)
Alexej M.K. Warriors Alex Pummer
Balintxd Tóbiás Bálint
BaziJoe R.C.A.T. Nagy Csaba
Csiga Kergekacsák István Csige
Csubakka M.K. Warriors Matolay Dániel
D4N1 M.K. Warriors Béres Dániel
DrTothOtto T.A.T. Tóth Ottó
Fogpiszka M.K. Warriors Gergő Pásztor
gBUTCHER R.C.A.T. Mészáros Gábor
Gipsy Nótár László
Heimdall A REND Virág Tibor
Lensz Kergekacsák Veres László
Mikey Németh Márk
MKRanger Menyhárt Krisztián
Petya1 R.A.T Bendik Péter
RandomM4n HK Szücs Dávid
Ros HK Rós István
Safi R.C.A.T. Sáfrány Gábor
Sanzi HK Kiss Sándor
SlideR Koleszár Milán
spin Takács Attila
TG A REND Teleki Gàbor
Vaktyuk A REND Nagy Sándor
WadloW R.C.A.T. Nagy Béla
Yetti HK Szücs Barnabás
Zereck R.C.A.T. Ambrus Zoltán
Zwe H.M.T.G
 
US Army - 10. Hegyi Hadosztály
Létszám: 27 fő
  Nicknév Csapat Valódi név
(nincs raj megadva)
Balajtars Borsod Force
Bob
Edo Ranger Team Reszegi Edina
EretnekKutya78 Káoszbrigád Lengyel Tibor
EvilRicky Night Recons Baló Krisztián
Ferry Ranger Team Kalapos Ferenc
Gery07
Gili Ranger Team Gilányi Gergely
Jani911 U.K.A.T. Paksi János
Kadyrov Bögös Balázs
Karaba Eagle Flank László Karaba
karolyII Ranger Team Károly István
kgabHun Night Recons Kiss Gábor
Kutya996 Ranger Team
Lesi H.M.T.G Leskó Tamás
Mazsi Borsod Force Juhász Martin
MutoidMan Szebenyi Erik
Olajbogyo HLG Bálint Ádám
Sino Ranger Team Nagyházi Sándor
Steki HK Illés Kristóf
Stewe
Szasza81 Káoszbrigád Lengyel Szabolcs
TonyMontana U.K.A.T. Török Ádám
Wersten H.M.T.G Vértes Zsombor
Zalanovics Night Recons Klobusovszki Zalán
Ze HLG Bartha Zoltán
Zsolesz HK Bodnár Zsolt
 
Várólista  
  Nicknév Csapat Valódi név

Globális csevegő

 

 
© 2015 - 2023 powered by TRONIX webdesign