Magyarország Airsoft Közössége
DOGTAG.HU
Belépés / Regisztráció
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Belépés / Regisztráció
 
 

Játéknaptár

Piac ajánló

35.000 Ft
Baktalórántháza

Legaktívabb játékosok az évben


Szpeter
5 játék

Heimdall
5 játék

Persistent
4 játék
4.
Probix 4 játék
5.
Banki 4 játék
6.
Renamed 4 játék
7.
Zolko 4 játék
8.
tadam 3 játék
9.
NT 3 játék
10.
BENITO01 3 játék

Csapat ajánló

Monostorpályi


Pretorian Tales

résztvevők / jelentkezés      fotógaléria
 

Szervező

Szervező csapat:
Spectre Airsoft Sportegyesület

Főszervező:
Dudu

Játék ideje

Kapunyitás: 2022.12.30. 08:00
Kezdés: 2022.12.30. 10:00
Befejezés: 2022.12.30. 15:00

Várható időjárás

enyhe eső
2 ℃

Részvételi díj

4.000 HUF

Helyszín

Miskolc / Csengős DIGÉP Ágyú belövőCím:
Miskolc

GPS koordináták:
48.05566, 20.70102

Pretorian Tales - MilSim

Késő este volt, elcsendesedett minden. Az idealista tüntetők visszautaztak a szegényebb kerületeikbe, a szállásaikra és a csúcstalálkozó résztvevői is nyugovóra tértek a Manoir Richelieu 500 dolláros lakosztályokban. A szivar szobában már csak két alak volt. A kristálypohár csengése elhalkult, egymásra mosolyogtak, megkóstolták száz éves konyakjukat majd egymással szemben leültek a Chesterfield foteljeikbe. Biztonságban, négyszemközt voltak. Mindkét ország titkosszolgálata alaposan átvizsgált minden apró zugot. 

Az orosz szólalt meg először.

- Tudja kedves Mike, nagy tisztelője vagyok a Római birodalom pretoriánus katonáinak. Uralkodókat emeltek fel és taszítottak a mélységbe. A császár parancsa szent volt számukra. Koruk legnagyobb harcosai voltak akik koruk legnagyobbjai ellen küzdöttek.

Az egyesült államok külügyminisztere érdeklődve pillantott orosz kollégájára aki folytatta.

- Mi már nagyon régóta barátok vagyunk ezért őszinte leszek. Egy régi szokást szeretnénk feleleveníteni amit a hidegháború alatt sokat játszottunk. Az önök legjobbjai a mi legjobbjaink ellen….

Lavrov hátradőlt székében, újra kortyolt és várta mit válaszol az amerikai…

Exciting MilSim a Bükkben, Csengősön!

Oldalirányítás, BB és tár limit, dedikált felcser, raj és szakasz mozgás - izgalom a köbön! Összetett és változatos feladatrendszer: harc a területek uralmáért, ellátmány felderítése és megszerzése, értékes célpontok kiiktatása, de akár egy közkatonától is megszerezheted a győzelmet jelentő bilétát. A Pretorian Tales egy gyakorló MilSim játéksorozat, kezdő és haladó játékosok számára.

December 28. szerdáig ha nincs meg a minimum létszám, vagyis 40 fő, akkor gyakorló játékot tartunk a rendezvény helyett.

A játékra hozz magaddal kényelmes hosszú ruházatot, ami megfelel a dresszkódnak; olyan lábbelit ami védi a bokádat; ennivalót és folyadékot; nyáron kullancs/szúnyogriasztót; készpénzt, hiszen a belépőt csak így tudod rendezni és a legfontosabb a sportszerű viselkedés. A rendezvény rossz időben is meg lesz tartva!

Oldalak / dresszkód

Orosz

  • Ruházat: minden orosz minta ami nem nyugati koppintás illetve egységes OD és PMC + Atacs.
  • Fejfedő: ruházattal megegyező mintázat vagy bármilyen sötét színű fejfedő engedélyezett! Pl.: fekete sisak/sapka/fejkendő!
  • Karszalag színe: piros, rajparancsnokoknak mindkét karon kell viselnie.

Task Force

  • Ruházat: bármilyen nyugati mintázat engedélyezett, de egy rajon belül törekedjünk az egységes megjelenésre. (itt engedélyezett a DPM, Flectarn, Woodland)
  • Fejfedő: ruházattal megegyező mintázat vagy világos színű fejfedők. Pl.: coyote, khaki stb..
  • Karszalag színe: sárga, rajparancsnokoknak mindkét karon kell viselnie.

Ha nem vagy biztos, hogy melyik oldalra felel meg a ruházatod inkább írj! Ghillie engedélyezett mind a két oldalon, saját felelősségre ez esetben a karszalag viselése csak opcionális. Piros és sárga ragasztószalagot a HQ-n lehet kérni ha valakinek nincs karszalagja.

Kapu nyitás / regisztráció / kronó / kezdés / vége

Kapunyitás ~8:00, érkezés után az első lépés az eligazítás a keretszabályokkal és játékmenettel kapcsolatban, 10-15 fős csopotokban fog történni folyamatosan.

Helyszíni regisztráció/kronó ~8:00 - 9:30 között.

Kronózás 0,20g BB-vel, amit mi biztosunk. Fontos változás lesz, hogy 2023 év elején át fogunk állni a joule mérésre.  Regisztráció folyamán van lehetőség megvásárolni az alábbi termékeket (készletekről előzetesen érdemes tájékozódni): BLS Bio BB 0,25g - 6200HUF/kg; 0,28g - 6800HUF/kg; 0.30g - 7500HUF/kg; 0.32g - 7800HUF/kg, Narancssárga láthatósági mellény - 1500HUF/db.

Játék kezdete: ~10:00, mihelyst befejezzük az utolsó eligazítást. Nem lesz szünetekkel megszakítva a játékmenet. Pihenés, étkezés a saját HQ-n fog történni. Amire szükségetek lesz a nap folyamán azt a saját HQ-ra kezdés előtt vigyétek be. HQ-n forró tea fogja várni a játékosokat a nap folyamán.

Vége ~15:00, sötétedésbe nem tervezzük belevinni a játékot, de érdemes hozni lámpát a pakoláshoz.

Szabályrendszer: MASZ2015, kiegészítések

Csak az előre kijelölt felcserek láthatják el a sérülteket, rajonként 1 felcser van, vöröskeresztes szalaggal jelölve (ezt biztosítjuk). Érszorítóval történik az ellátás, ellátási idő 30 másodperc. Minden felcser kezdetben 1 db érszorítót kap. A dedikált felcser felhelyezi az érszorítót, feszesre húzza majd a sérült leszámolja magának a gyógyulási időt. Gyógyítás után az érszorítót vissza kell adni a felcsernek, hogy újra tudja használni. Érszorítók nem rabolhatóak.

Ha a felcsert kilövik bárki tudja gyógyítani érszorítóval, amit a felcsertől kell elvenni ez esetben 4 perc a gyógyulási idő. Ha felcser gyógyít felcsert akkor 30 másodperc az ellátási idő.

Találat esetén kúszhatsz/mászhatsz, a kivérzési időn, 10 percen belül, hogy egy biztonságos fedezékbe lásson el a felcser. Társad kihúzhat/vonszolhat. Sérült vagy. A vonszolás és a kúszás minden esetben megszakítja a gyógyítási időt. Rajszintű visszaállás nincs, ha valakit kilőttek három alkalommal vagy letelt a kivérzési idő akkor az visszaindul a visszaálló pontjára ahol megvárhatja a társait.

Ellátás ideje, illetve a kivérzési idő alatt, amíg védtelen vagy, odalépnek hozzád, melléd lőnek vagy megkéselnek és hangos felszólítással közlik: KIVÉGEZTELEK. Kivégzett játékos nem gyógyítható. Kivégzett játékost csak az újraéledő ponton lehet visszahozni a játékba. Késelés kizárólag a szervező által bevizsgált és engedélyezett gumikés használatával történhet. A játékos csendben jelezze a késelés tényét az ellenfélnek. Élő játékos késelése esetén autómatikusan kivégzett játékosnak fog számítani.

Visszaállni a HQ-n és később FOB-on (előretolt visszaálló pont) lehetséges, ezek vöröskeresztes zászlóval jelölve vannak. HQ nem támadható, de a FOB elpusztítható. Visszaállási idő HQ-n 20 perc, FOB-on 5 perc.

Másodlagos/géppuska/mesterlövész replikákhoz nincs tár típus korlátozás, a többi replikánál csak Mid/Low/RealCap tár használható. Tárazható BB mennyisége korlátozva lesz de a tárak száma nem. AEG/SMG: 400 db, DMR: 200 db, Géppuska: 1 teli rakasz, Sniper: 60 db egyéb replika típusok (másodlagos és sörétes) nincsenek korlátozva. Tárazni a HQ-n és a lőszeres ládáknál lehetséges saját BB-ből. Maximum ~5-10 db BB sorozatlövés engedélyezett, mely kiváltását követően a sorozatot meg kell szakítani, kivételt képeznek ez alól a szabály alól a tényleges géppuskák replikái. A teljes területen és épületen belül 10 méteren belül csak és kizárólag egyes lövés adható le. Épületen belül csak és kizárólag egyes lövés engedélyezett, AEP-re is ez érvényes.

A játékokon a BB szóró (green gázos, rugós) és gumikupakos ThunderB kézigránátok, illetve 40mm-es BB-szóró illetve hanggránátok használhatóak! Hanggránátok esetén maximum 100dB-ig használhatóak, felette nem! Hasadó héjas ThunderB és 40Mike/Mastermike használata tilos. Bármilyen pirotechnika, füstgránát, vagy fentebb nem említett egyéb gránát bemutatása a szervezőnek, és vele való engedélyeztetése kötelező.

Taiwangun által forgalmazott piros találatjelzőt nem fogadjuk el, könnyen összetéveszthető a piros oldal jelzőkkel és szeretnénk elkerülni a felesleges problémákat, csak neon narancssárga találatjelzőt lehet használni.

Helyszín: Miskolc / Csengős DIGÉP Ágyú belövő

Megközelítése: A terület pontos koordinátája: 48°03'20.3"N 20°42'03.7"E vagy 48.055640, 20.701031

Autóval történő megközelítése: a terület Miskolc belvárosától 12 km-re helyezkedik el, Bükkszentlászló mellett. A vasgyárat elhagyva Mexikóvölgy úton kell tovább haladni Bükkszentkereszt irányába. Bükkszentlászlóra beérve az első kereszteződésnél balra kell kanyarodni, majd ~ 500 méter után szintén balra egy földútra, ez vezet a területhez (~ 2 km). Egy sorompó fogja jelezni a terület kezdetét.

Autóbusszal történő megközelítése: 68-as autóbuszjárattal lehet megközelíteni. Az Újgyőri főtérről indul minden órában és Bükkszentlászló elágazás megállójában kell leszállni. Innen ~ 3 km gyalog a terület.

FONTOS, hogy a területen egyik szolgáltatónak sincs hálózata, így telefonon illetve neten keresztül ha már a területen tartózkodunk nem fogtok tudni minket elérni!

Korlátozásaink: Bio BB használható csak a területen. Arcvédelem ajánlott a játék teljes ideje alatt. Szemetelni szigorúan TILOS a teljes területen. Jelölőszalaggal jelölt területeken fokozott óvatossággal közlekedjen mindenki. Épületek tetejére felmászni szigorúan TILOS. ÉRKEZÉSTŐL, AMÍG LE NEM FÚJJÁK A JÁTÉKOT ADDIG NEM VESZI LE SENKI SE A VÉDŐSZEMÜVEGET.

Adottságai: A terület mérete megközelítőleg 11 hektár. A terület közepén található egy tucat épület, körülötte sűrű erdő (a pálya 70%-a). Épületek nagyrésze jó/használható állapotban vannak, ami nem az jelölve van piros-fehér kordonszalaggal. A területen számos aknafedőt eltávolítottak az évek során, ezeket betonlapokkal pótoltuk a balesetmentes rendezvények érdekében. DE ettől függetlenül fokozott óvatossággal közlekedjen mindenki.

Története: a ma használt pálya már a II. világháború előtt is létezett, hiszen a Diósgyőri Ágyúgyár kísérleti telepe volt. Itt végezték a különböző kaliberű lövegek, aknavetők és légvédelmi fegyverek első belövéseit, próbáit. A háború után funkciója nem változott, az akkor már Diósgyőri Gépgyárra átkeresztelt üzemben szintén nagyüzemben zajlott a fegyvergyártás, Csengőst folyamatosan fejlesztették, bővítették. Ekkor kapta a "Játszótér" kódnevet (ebben az időszakban minden diósgyőri gyáregységnek volt valamilyen fedőneve, mivel hadiüzem volt). Közművesítették a területet, állandó személyzet is 'lakott' fent, fegyveres őrség vigyázott arra, hogy avatatlan emberek ne léphessenek be a 'titkos' telepre. Több új épületet is felhúztak, a területet pedig föld alatti járat kötötte össze a DIGÉP egyik üzemével. A '90-es években a hadiüzemi termelés megszűnésével- átalakulásával Csengős szerepe is csökkent, majd teljesen megszűnt és bezárták. Jelenleg magánterület. 

Replika bérlés

Ár: 5.000HUF / fő, ebben nincs benne az aktuális játékra a belépő. Lövedék vásárlására lesz lehetőség a helyszínen 400 db / 500HUF, a bérelt replikákhoz kizárólag az általunk biztosított lövedék használható.

Biztosítunk: Védőfelszerelést (maszk, arcvédő, szemüveg), airsoft replikát tárakkal, 1200 db lövedéket, gyorstöltőt, replika kezelési oktatást amennyiben szükséges, taktikai mellényt (Chest Rig), találatjelzőt és a játékmenethez szükséges kellékeket.

Hozz magaddal: Kényelmes hosszú ruházatot, olyan cipőt ami védi a bokádat lehetőleg bakancsot, kesztyűt és fejfedőt mert ezeket nem tudjuk biztosítani.

Foglalás menete: kérjük a rendezvényre történő regisztráció után, privát üzenetben vagy itt kommentben jelezd nekünk, hogy Te bérelni szeretnél replikát. Választható replika típusok: AKs-74u, AK105, AK74, G36, MP5, P90. Maximálisan 10 db replikát tudunk bérbe adni. Egy személy bérelhet több replikát is, de a helyszíni regisztrációnál az ő nevére lesznek félre rakva a replikák. Foglalási igényedet legkésőbb a rendezvény előtt egy munkanappal jelezd különben nem fogjuk tudni biztosítani a foglalás tárgyát. A foglalás után csak abban az esetben fogunk keresni ha probléma merül fel a foglalással kapcsolatban, pl.: foglalt a kért replika stb.... A bérlés díját a helyszínen lehet csak fizetni, készpénzben.

Lemondás: amennyiben a rendezvény napjáig nem történik meg a foglalás visszamondása, úgy a továbbiakban nem fogunk replika bérlés szolgáltatást nyújtani a foglaló személynek.

Egyéb felszerelések, tár, mellény, védőszemüveg, arcvédő bérelhető ezeknek darabját 1.000HUF áron tudjuk nektek biztosítani, kérjük a fentiek szerint jelezzétek felénk.

Elérhetőségeink és partnereink

                

Partnerünk a DZ Burgers, kézműves burgereikkel egyedi és izgalmas ízélményt biztosítanak rendezvényeken.

        

Szervízpartnerünk a Kewok Tech Airsoft, Airsoft tech blog, Fancy upgrades, Custom guns, Tactical gears.

        

Résztvevők

Orosz
Létszám: 44 / 45 fő
  Nicknév Csapat Valódi név
(nincs raj megadva)
adobodo Krisztián Hajdu
Axelis R.A.A.T.
Banan88
BaziJoe R.C.A.T. Nagy Csaba
Borysz Keleti Oldal
Cienfuegos
csubi Keleti Oldal
dzola Dudás Zoltán
erdotulaj
Feszko Lovas László
Fles97
gBUTCHER R.C.A.T. Mészáros Gábor
Gergo96 M.K. Warriors Gergő Pásztor
Ghost77
hablaty89 R.C.A.T.
Hawi SPECTRE Havellant András
imhu Mészáros Imre
jericho
josti R.A.A.T. Antal József
kistakony01
Komam HLG Marozsán Lóránt
Lenu R.A.A.T. Lénárt Péter
marko
MateBuko
Mecsei1997 R.A.A.T.
Misha SPECTRE Kovács Dávid
mmilan
Molnarbalint14
Norbert95 Kövér-Kis Norbert
Pufi Ládi Viktor
Safi R.C.A.T. Sáfrány Gábor
Satorlap Rási Péter
Szabbi
tidirium Bad Boys Gulyás Dénes
Trucker Delta Géza Szász
Uvegmuves Delta Mikovics József
Vertigo Zsolt Banyák
Viking22 Erik Kerékgyártó
vojtyek SPECTRE
Werty SPECTRE Dániel Pap
wicser Orosz Tamás
ZaYa Zaja Tamás
zenyize
Zereck R.C.A.T. Ambrus Zoltán
 
Task Force
Létszám: 40 / 45 fő
  Nicknév Csapat Valódi név
(nincs raj megadva)
Agysebesz SPECTRE Balázs Takács
Balajtars Borsod Force
Bandi Eagle Flank Kovács András
Belik A REND Veress Levente
Bujdoso Ranger Team
clutch Eagle Flank Bihari Tamás
Daev Eagle Flank Pék Dávid
Deadpool Péter Feke
Dew0n A REND Tanyi Ádám
Dudu SPECTRE Dudás István
Edo Ranger Team Reszegi Edina
F0rtune Bánhidi Balázs
Fater7 Eagle Flank Kovács László
Ferry Ranger Team Kalapos Ferenc
focek Eagle Flank Foczkó Ákos
gaboka
Gery07
gubesz
kgabHun Night Recons Kiss Gábor
Kisleves A REND Palócz Richárd
Kutya996 Ranger Team
Laki7 M.K. Warriors Lakatos Richárd
LeviT Káoszbrigád Tarr Levente
Marci98 Eagle Flank Juhász Marci
Mizsik SPECTRE Mizsik Marcell
mocsar A REND László Zoltán
NeedAmedic Attila Varga Fodor
Papo69 Eagle Flank Pék Károly
Persistent A REND Biró Péter Gábor
peterpek Eagle Flank Pék Péter
Push R.C.A.T. Puskás Attila
Remi Eagle Flank Remeczki Martin
Sicka90 Ranger Team
Soli Eagle Flank Tóth Zsolt
Somo Ranger Team
Suszi Eagle Flank Suszták Ákos
Vakond1 Ranger Team Tibor Kónya
Vaktyuk A REND Nagy Sándor
Wolffe Night Recons Kocsis Zsombor
Zalanovics Night Recons Klobusovszki Zalán
 
Várólista  
  Nicknév Csapat Valódi név
Rajnald Delta
Robesz R.C.A.T. Róbert Matyi

Globális csevegő

 

 
© 2015 - 2023 powered by TRONIX webdesign