Magyarország Airsoft Közössége
DOGTAG.HU
Belépés / Regisztráció
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Belépés / Regisztráció
 
 

Játéknaptár

Piac ajánló

70.000 Ft
Debrecen

Legaktívabb játékosok az évben


Heimdall
27 játék

tadam
26 játék

Spin
25 játék
4.
Vaktyuk 23 játék
5.
Ytong 22 játék
6.
Damzo 20 játék
7.
Dudu 19 játék
8.
hupi 19 játék
9.
TonyMontana 18 játék
10.
DIO 18 játék

Pálya ajánló

Nagykálló

Csapat ajánló

Miskolc

Miskolc / Csengős DIGÉP Ágyú belövő

 

Miskolc

MEGKÖZELÍTÉSE

A terület pontos koordinátája: 48°03'20.3"N 20°42'03.7"E vagy 48.055640, 20.701031

Autóval történő megközelítése: a terület Miskolc belvárosától 12 km-re helyezkedik el, Bükkszentlászló mellett. A vasgyárat elhagyva Mexikóvölgy úton kell tovább haladni Bükkszentkereszt irányába. Bükkszentlászlóra beérve az első kereszteződésnél balra kell kanyarodni, majd ~ 500 méter után szintén balra egy föld/erdészeti útra, ez vezet a területhez (~ 2 km). Egy sorompó fogja jelezni a terület kezdetét.

Autóbusszal történő megközelítése: 68-as autóbusz járattal lehet megközelíteni. Az Újgyőri főtérről indul minden órában és Bükkszentlászló elágazás megállójában kell leszállni. Innen ~ 3 km gyalog a terület.

KORLÁTOZÁSOK

A területre történő érkezéstől a távozásig védőszemüveg használata kötelező!

Piros-fehér szalaggal jelölt területeken fokozott óvatossággal közlekedjen mindenki, ilyen szalaggal lezárt területekre belépni tilos és balesetveszélyes.

A bunkereknél és a fésűs épület tetejére felvezető lépcsők használhatóak. Aki a lépcsőn tartózkodik az lövést nem adhat le, illetve nem lehet rá lövést leadni, csak dobatni! Ez esetben köteles elfogadni a dobatást a játékos, ha az közelről, 5 méterről van!

A két épület tetején a fedezékek illetve a korlát vonalán a replika csöve nem lóghat túl!

Hangár első emelet használható, illetve a felvezető lépcsőn engedélyezett a tűzharc. A lépcsőn a félemeletre ejteni lehet gránátot.

A területen található többi épület tetejére felmászni tilos!

A teljes területen a behálózott vagy bedeszkázott ablakokon keresztül lövést leadni vagy gránátot dobni illetve ezeket rongálni, elbontani tilos!

A területen az épített fedezékeket szétszedni/átépíteni/elmozdítani tilos!

A területen megtalálható épített korlátokon átmászni tilos és balesetveszélyes, a korlátok vonalán a replika csöve nem lóghat túl!

Szemetelni tilos a területen, igyekszünk minden rendezvényünkön kukát biztosítani, de ha nem találsz szemetest akkor vidd haza a szemetedet.

HÁLÓZAT ÉS ELÉRHETŐSÉG A TERÜLETEN

A területen egyik szolgáltatónak sincs hálózata, így telefonon illetve neten keresztül ha már a területen tartózkodunk nem fogtok tudni minket elérni! Illetve emiatt bankkártyás fizetést se tudunk biztosítani az rendezvényeinken.

ADOTTSÁGAI

A terület mérete megközelítőleg 11 hektár. A terület közepén található egy tucat épület, körülötte sűrű erdő (a pálya 70%-a). Épületek nagyrésze jó/használható állapotban vannak, ami nem az jelölve van piros-fehér jelölőszalaggal. A területen számos aknafedőt eltávolítottak az évek során, ezeket betonlapokkal pótoltuk a balesetmentes rendezvények érdekében.

TÖRTÉNETE

A ma használt pálya már a II. világháború előtt is létezett, hiszen a Diósgyőri Ágyúgyár kísérleti telepe volt. Itt végezték a különböző kaliberű lövegek, aknavetők és légvédelmi fegyverek első belövéseit, próbáit. A háború után funkciója nem változott, az akkor már Diósgyőri Gépgyárra átkeresztelt üzemben szintén nagyüzemben zajlott a fegyvergyártás, Csengőst folyamatosan fejlesztették, bővítették. Ekkor kapta a "Játszótér" kódnevet (ebben az időszakban minden diósgyőri gyáregységnek volt valamilyen fedőneve, mivel hadiüzem volt). Közművesítették a területet, állandó személyzet is 'lakott' fent, fegyveres őrség vigyázott arra, hogy avatatlan emberek ne léphessenek be a 'titkos' telepre. Több új épületet is felhúztak, a területet pedig föld alatti járat kötötte össze a DIGÉP egyik üzemével. A '90-es években a hadiüzemi termelés megszűnésével- átalakulásával Csengős szerepe is csökkent, majd teljesen megszűnt és bezárták. Jelenleg magánterület.

Pályabérlet, játékszervezés

Üzemeltető csapat:
Spectre Airsoft Sportegyesület

 

Csevegő

 

 
© 2015 - 2024 powered by TRONIX webdesign