Magyarország Airsoft Közössége
DOGTAG.HU
Belépés / Regisztráció
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Belépés / Regisztráció
 
 

Játéknaptár

Piac ajánló

11.000 Ft
Nyírbéltek

Legaktívabb játékosok tavaly


Heimdall
50 játék

tadam
46 játék

BaziJoe
42 játék
4.
TG 41 játék
5.
Probix 38 játék
6.
Vaktyuk 37 játék
7.
Safi 37 játék
8.
Parti 32 játék
9.
mocsar 31 játék
10.
Daev 30 játék


A Kitörés (Áttéve 02.11-ről!)

résztvevők / jelentkezés
 

Szervező

Szervező csapat:
Rabbit Choppers Airsoft Team

Főszervező:
Safi

Játék ideje

Kapunyitás: 2024.04.14. 08:00
Kezdés: 2024.04.14. 09:45
Befejezés: 2024.04.14. 16:00

Részvételi díj

3.000 HUF

Helyszín

R.C. ArénaCím:
Miskolc, Kerpely Antal u.

GPS koordináták:
48.09408, 20.71641

Üdv!

Egy egész napos játékra szeretnénk meghívni Téged a Rabbit Choppers Airsoft Team nevében. A helyszín az R.C.A.T. Új pályája az Aréna, ami a Digép ipari parkban található (Régi pályával szemben lévő utca végén). A pálya egy nagy belső térrel rendelkező épület több szinttel, szobával, és lépcsővel, valamint külső épületekkel és erdős területtel.

Hely:

R.C. ARÉNA

DIGÉP Ipari Park /DIGÉP Industrial Park
Miskolc, Kerpely Antal u., 3533
48.093801, 20.720074

Szervezők:
Safi: 06 70 276 hetvenegy hetvenhét
Valamint a 8-as pmr csatornán leszünk elérhetőek

 

Menetrend:

Kapunyitás: 8:00 (érkezz időben vagy jelezd a késésed)

Chrono: 8:30 (1 üres tárral érkezz)

Eligazítás: 09:15 (menetkészen, játékra készen állva)

Kezdés: ~ 09:45

Vége: ~ 16:00

 

Belépő: 09:00-ig 3000HUF, 09:00 után 4000HUF

Hölgyeknek ingyenes!

Kötelező és Javasolt felszerelés:

Kötelező a védőszemüveg használata! Elsősorban az arc vonalához szorosan illeszkedő (szivacs vagy gumiharang) perforált acéllemezes vagy polikarbonát szemüvegek használatát javasoljuk!

Nekünk ez a típus vált be: https://www.taiwangun.com/tactical-glasses-goggles/panoramic-ventilated-goggle-clear-olive-pj

Vásárlás után, a használat megkezdése előtt mindig teszteld le egy erősebb replikával a szemüveg tartósságát, egy közelről (max. 1m) a szemüveg lencséjére merőlegesen leadott lövéssel!

Narancssárga találatjelző kendő/sapka megléte kötelező minden Játékosnál!

Ajánlott az arc védelem, valamint térd, illetve könyökvédők és bakancs/strapabíró túracipő!

Volt ipari területen lett kialakítva a játéktér, ezért mindenki ügyeljen a saját és játékos társai testi épségére!

Lehetőleg mindenkinél legyen PMR rádió, de egységenként legalább egy rádió megléte fontos!

Lámpa vagy tracer használatával történő torkolattűz imitáció a földalatti és sötét területeken kötelező!

 

Történet:

A II. világháború 5 éve tart, a Szovjetunió hadserege már Magyarország területén küzd a náci Németország és szövetségesei ellen…

1944. október 28-án megkezdődött Budapest ostroma a Szovjet csapatok által, melyek megállíthatatlanul törtek előre és 1945 január végére teljesen bekerítették a Budai várnegyedbe visszaszorult német-magyar csapatokat.

Miután több kitörési tervüket is elutasította a német hadvezetés, végül február 11-ére dolgoztak ki egy megkésett, a korábbi lehetőségekhez képest kétes értékű tervet egy összehangolt nyugati irányú támadásra az összefüggő német arcvonal elérésére.

Ezzel a játékunkkal a Becsület napján elesett katonák és civilek emléke előtt szeretnénk tisztelegni.


!! Fontos: önkényuralmi jelképek viselése szigorúan tiltott a rendezvényen (is) !!


Játékmenet:

A játék kezdetén a térképen jelölt elfoglalható pontokat (5db.) a német-magyar csapatok birtokolják. A támadó szovjet erők fő feladata az elfoglalható pontok többségének megszerzése és minél hosszabb ideig tartó folyamatos birtoklása lesz. A pontokon kihelyezett sakk óráknak a megfelelő oldalra állításával és a megadott időtartam 0-ra való vissza számoltatásával tudják biztosítani az adott pont feletti győzelmüket mely után az adott pont nem foglalható vissza.

A szovjet csapatok támadásával párhuzamosan a német-magyar csapatoknak védeni kell a pontokat, a játék elején a kihelyezett órák alapból nekik számolják vissza az időt, viszont ezért nekik hosszabb időtartamot kell leszámoltatni.


A Harcoló felek:


A Szovjetunió hadserege

Létszám: a Résztvevők 50%-a.

Szerveződés:

Alapvetően 5 fős csapatokba (4 fő lövész + 1 fő medik akit mindkét felkaron extra fehér szalag jelöl, mely szerepet kizárólag a visszaálló ponton cserélhetnek egymás között a csapat tagok), csapatonként min. egy rádió kötelező.

Oldal irányitás és parancsnoki láncolat van érvényben ezen az oldalon, ezt vegyétek figyelembe a jelentkezésnél!

Dress code: Elsősorban egységes OD/orosz mintázatú ruha és taktikai mellény, de egyéb egységes terep minták használata is elfogadott, boonie kalap vagy sisak kötelező! Ghillie ruha használható. Nem használható ezen az oldalon fekete/multicam black vagy civil öltözet!

Célok:

- A Budai vár területének elfoglalása, az ellenállás felszámolása;

- A parancsnokság delegálhat további feladatokat az egységeknek.

Visszaálló pont/ok:

A térképen vörös peremű narancssárga körrel jelölt terület.

Medikelés:

Alap esetben minden játékosnak a bal csuklóján van a két gyógyítási lehetőséget jelképező 2db. gumiszalag. A medikelések során a Medik ezt a két szalagot teszi át a játékos jobb csuklójára, melyet ezután 1 percig folyamatosan fognia kell.

A Medik kétszer gyógyíthat mindenkit, őt pedig egy másik baráti Medik gyógyíthatja kétszer a normál játékosokhoz hasonlóan, viszont a Medik esetében 2 percig kell fogni a sérült Medik csuklóját.

Ha egy játékost/Mediket harmadszorra is eltalálnak (már mindkét medik szalagja a jobb csuklóján van) azonnal a visszaállópontra megy és ott rögtön újraéledhet.

Kivérzési idő 5perc, melyet kötelező kivárni!

 

Német-magyar csapatok és civilek

Létszám: a Résztvevők 50%-a.

Szerveződés:

Alapvetően 5 fős csapatokba (4 fő lövész + 1 fő medik akit mindkét felkaron extra fehér szalag jelöl, mely szerepet kizárólag a visszaálló ponton cserélhetnek egymás között a csapat tagok), csapatonként min. egy rádió kötelező.

Oldal irányitás és parancsnoki láncolat van érvényben ezen az oldalon, ezt vegyétek figyelembe a jelentkezésnél!

Dress code: Egységes sötét színű (lehetőleg fekete)/multicam black vagy civil öltözet, egyszínű mellénnyel vagy chestriggel! Bármilyen egyébb terepszínű minták használata tiltott ezen az oldalon! Katonáknak Boonie kalap vagy sisak kötelező! Ghillie ruha használható.

Célok:

- A Budai vár területének védelme;
- A kitörés végrehajtása és a biztonsági zónák elérése;

- A parancsnokság delegálhat további feladatokat az egységeknek.

Visszaálló pont/ok:

A térképen fekete peremű narancssárga körrel jelölt terület.

Medikelés:

Alap esetben minden játékosnak a bal csuklóján van a két gyógyítási lehetőséget jelképező 2db. gumiszalag. A medikelések során a Medik ezt a két szalagot teszi át a játékos jobb csuklójára, melyet ezután 1 percig folyamatosan fognia kell.

A Medik kétszer gyógyíthat mindenkit, őt pedig egy másik baráti Medik gyógyíthatja kétszer a normál játékosokhoz hasonlóan, viszont a Medik esetében 2 percig kel fogni a sérült Medik csuklóját.

Ha egy játékost/Mediket harmadszorra is eltalálnak (már mindkét medik szalagja a jobb csuklóján van) azonnal a visszaállópontra megy és ott rögtön újraéledhet.

Kivérzési idő 5perc, melyet kötelező kivárni!

 

LARP elemek:

Túsz ejtés: A kivérzési idejüket töltő (medikelni kell túsz ejtés előtt), vagy dobatással megadásra kényszerített játékosokat lehetőség van túszul ejteni. A parancsnokságra kísérve max. 5 percig kihallgatható, ez idő alatt legalább egy kérdésre köteles az igazságot válaszolni! Az 5 perc lejárta után a túszul ejtett játékos találatjelző kendővel elvonulhat a saját visszaálló pontjára újraéledni.

Motozás: A kivérzési idejüket töltő vagy túszul ejtett játékosokat lehetőség van motozni. A játékos saját felszerelésének bármely eleme nem vehető el tőle, a motozás során azonosított replikákat/kést/gránátot/egyéb tárgyakat csak OFF-olni lehet!

Rádió lehallgatás: Ha a kivérzési idejüket töltő, vagy túszul ejtett játékosok motozása során rádiót találsz, onnantól kezdve, hogy ezt lejelented a parancsnoknak, onnantól kezdve a parancsnok (vagy egy általa kijelölt személy) 30percig lehallgathatja van az ellenfél rádió csatornáit.

 

Találatjelzés

Fegyver találat esetén hangos „FEGYVERTALÁLAT!” kiáltással jelzik a találat tényét, majd amennyiben rendelkeznek másodfegyverrel (gumikés/balta/stb. ilyenkor nem számít), azzal folytatják a küzdelmet (ennél is él a fegyver találat lehetősége), viszont ha nincs másodfegyver, akkor normál találatként kell kezelni a helyzetet.

Normál találat esetén hangos „MEGVOLT!” vagy „HIT-HIT!” kiáltással jelzik a találatot, majd narancsszínű találatjelző kendőt/sapkát tesznek a fejükre. Ezután 5 percük van a „kivérzésig”, azaz ennyi idejük van arra, hogy a saját csapatuk Medic-je gyógyítsa őket. Csak és kizárólag a Medic gyógyíthat, Ő maga is gyógyítható egy másik Medik által. Ha a kivérzési idő lejárt, akkor az adott Játékos hangos „HALOTT INDUL A VISSZAÁLLÓRA!” kiáltással jelzi, hogy ő már nem medikelhető és elindul a csapata visszaálló pontjára. A gyógyítás előtt (szükség esetén) a Medik vagy egy másik csapat tag kihúzza a sérültet a tűzvonalból és utána végezheti el a gyógyítást. Amennyiben a Mediket támadás éri a gyógyítási idő lejárta előtt és úgy dönt, hogy viszonozza a tüzet, akkor a fenyegetés elhárítása után újra kell kezdeni a gyógyítási folyamatot.

A baráti tűz is találatnak számít!

Késelés esetén egy „X”-et rajzolsz az ellenfél testére a gumikéssel/baltával/stb. Ezután a megkéselt játékos hangos jelzés nélkül felveszi a találatjelző narancssárga kendőt/sapkát és anélkül, hogy a csapatának külön jelezné, azonnal a visszaálló pontra indul. A találatot kapott és kivérzési idejüket töltő játékosok késelés esetén azonnal a visszaállóra vonulnak, ők már nem gyógyíthatóak abban a körben.

 

Tárhasználat/BB limit

Kizárólag Mid/lowcap tárak használata engedélyezett!

Tárazás csak a visszaálló ponton vagy az elfoglalható pontokon engedélyezett!

Pisztolyok, sotik: nincs lekorlátozva a betárazott BB-k száma.

Rohamfegyverek, SMG-k: táranként max. 50BB, max. 500BB lehet egyszerre betárazva.

Támogató fegyverek: max. egy rakasznyi, vagy más tárrendszerű replikáknál 2500BB lehet betárazva.

A Félautomata DMR és ismétlő mesterlövész replikák esetén a tárankénti BB-k mennyisége ne haladja meg az adott replika éles változatának normál tárjainak kapacitását!

Félautomata/DMR: táranként max. 20BB, max. 150BB lehet egyszerre betárazva, másodfegyver kötelező!

Ismétlő mesterlövész fegyverek: táranként max. 10BB, max. 150BB lehet egyszerre betárazva., másodfegyver kötelező!

Egyszerre egy darab lövedéknél nem lehet több a levegőben félautomata/DMR és ismétlő mesterlövész fegyverek használata közben!

Épületen belül 200fps-alatt mehet a hosszabb (max. 20db. BB) sorozat, illetve 200 és 300fps között engedélyezett a rövid sorozat (max. 5db. BB) is.

Kézigránátok: kézi erővel ejtve, gurítva (nem dobva!) célba juttatott, BB-szóró vagy hanggal/fénnyel jelző eszközök. A BB-gránát lövedéke maximum 1.1 Joule energiával rendelkezhet, a játékost érő lövedék találatnak számít. Hang/fényjelző gránátnak jól észlelhető jelzést kell kibocsájtania, aktiváláskor 5x5m-nél kisebb alapterületű szobában mindenkit találat ért, ennél nagyobb szobában vagy nyílt terepen 5m sugarú körön belül sebez minden ott tartózkodót. Az eszközt KIZÁRÓLAG a tulajdonosa érintheti meg, célba juttatáskor a földön, biztonságos körülmények között kell működésbe lépnie. Gránát találatot nem lehet medikelni, ettől függetlenül a találat után az 5perc kivérzési időt kötelező kivárni!

Pirotechnikai BB-szóró, látászavart okozó gránátok SZIGORÚAN TILTOTTAK! A használat egyéb szabályait (engedélyezett típusok, hányszor vethetők be, stb.) a Játékszervező határozza meg.

 

Különleges szabályok:

A pályán a MASZ 2015 van érvényben, amelyet az R.C.A.T. saját szabályzata egészít ki. A játékon, mint a játék Szervezői, fenntartjuk a jogot arra, hogy nem megfelelő/etikátlan viselkedés esetén bármelyik résztvevőt kizárhassuk a további játékból! A Játékon mindenki a saját akaratából és felelősségére vegyen részt, a személyes felszerelésben esett kárért a Szervezőket semmilyen felelősség nem terheli!

Öltöző területén nincs lövöldözés, illetve a Replika nem lehet betárazva!

Létrán mászó emberre lőni tilos, csak dobatni lehet!

Halott nem beszél! Ez alól csak abban az esetben térhetnek el, ha a csapattársai keresik rádión, ekkor is csak a annyit erősíthet meg, hogy kiesett a játékból!

A zöld hálóval letakart ablakokon/korlátokon átlövés nincs!

A3-asnál kisebb méretű nyíláson közelről nincs átlövés!

A korlátok, ablakok síkján túlra nem lóghat a replikák csöve, ablakokon/korlátokon ki/áthajolni tilos!

Az épületből kifelé, illetve épületre lövésnél kizárólag egyeslövés engedélyezett!

Szinteken van átlövés.

Épületből ki és befelé csak ajtónyílásokon és ablakokon lehet lőni. Zöld Hálón átlőni tilos!

Piros-fehér jelölő szalagon áthaladni tilos, csak átlőni szabad!

Masz 2015 + Szülői engedély formanyomtatvány: (http://www.softair.hu/airsoft/szabalyzat.html)

Résztvevők

A Szovjetunió hadserege
Létszám: 7 fő
  Nicknév Csapat Valódi név
(nincs raj megadva)
BaziJoe A REND Nagy Csaba
erdotulaj Sebők Ákos
gBUTCHER R.C.A.T. Mészáros Gábor
Gimli A REND Munkácsi János
hablaty89 R.C.A.T.
kgabHun Night Recons Kiss Gábor
Zereck R.C.A.T. Ambrus Zoltán
 
Német-magyar csapatok és civilek
Létszám: 16 fő
  Nicknév Csapat Valódi név
(nincs raj megadva)
Bob R.A.T
Csubakka M.K. Warriors Matolay Dániel
Garry A REND Rácz Gergő
halalgyar A REND Tóth Ákos
Havaski Kákóczki Kornél
Heimdall A REND Virág Tibor
KannibAl M.K. Warriors Figeczki Kristóf
Lodog M.K. Warriors Adrián Barna
Persistent A REND Biró Péter Gábor
Petya1 R.A.T Bendik Péter
Ruben Boros Rafael Ruben
Safi R.C.A.T. Sáfrány Gábor
T0xic A REND Tóth Gergely
TG A REND Teleki Gàbor
Vaktyuk A REND Nagy Sándor
YNWA A REND Nagy Roland
 
Szervező
Létszám: 1 fő
  Nicknév Csapat Valódi név
(nincs raj megadva)
Atlasz16 R.C.A.T. Szászfai Bence
 
Várólista  
  Nicknév Csapat Valódi név

Globális csevegő

 

 
© 2015 - 2024 powered by TRONIX webdesign